top of page

Jóni masszázs


cbd

A "jóni" elnevezés a szanszkrit nyelvből származik, jelentése magába foglalja a teljes női nemi apparátust, a vulva külső részeitől kezdve a vagináig, méhig és petefészkekig. Tulajdonképpen a jóni legbenső lényünket tárja fel előttünk. Az a nő, aki felismerte és használni tudja a

szex­ualitásában rejlő erőt, annak az életöröme átsugárzik a környezetében élőkre is. Ő testesíti meg a szépséget, és ezt a szépséget szinte mágnesként vonzza magához.


Minden nő végtelenül nagy eksztatikus és érzéki potenciált hordoz magában, és mindannyiunk veleszületett joga az, hogy ezt a kiapadhatatlan, kreatív és hatalmas potenciált teljes mélységéig felfedezzük és kiélvezzük. Az eksztatikus élvezetek csúcsának számító orgazmus tehát nem egy kiváltság, amit egyes nők elérhetnek, mások viszont nem, hanem egy minden emberben meglévő adottság, amely csak arra vár, hogy felfedezzék és kivirágoztassák.


A jóni masszázs során rengeteg szexuális energiát szabadítunk fel, amelyet aztán a tudat tágítására, a test és a lélek élénkítésére, a nagyobb rugalmasság és kreativitás elérésére fordíthatunk. A feltörő energia a légzés és a képzelőerő révén cirkuláltatható, méghozzá úgy, hogy gondolataink mentén elvezethetjük a test bármelyik részére: ahová szellemünk repül, oda gyűlik az energia, és fokozza az izmok és idegek aktivitását. Minél jobban koncentrálunk, annál több energiát tudunk mozgósítani, és minél inkább aktiválódunk a légzés segítségével, annál magasabb fokú lesz majd a szexuális élmény és élvezet.

A lábfejhez, a kézhez és a fülhöz hasonlóan a jóni is rendelkezik különböző szervekkel kapcsolatban álló reflexzónákkal, ezért is van az, hogy a jóni izgatása az egész testben kellemes érzést vált ki. A jónimasszázs során a durva szexuális energia (csing) átalakul finomszerkezetű energiává (csi). A masszázs során ezt az energiát felpezsdítjük és felforrósítjuk, így aztán majd a masszázs befejeztével fel tud emelkedni a gerinc mentén, és elöntheti az egész testet. A kis energia-körforgásban végzett tudatos légzéssel alátámaszthatjuk, illetve segíthetjük ezt a folyamatot.


Hogy történik a jóni masszázs?


A masszázs elsősorban a test érzéki területeit célozza meg, mint a nyak, a mellek, az arc, a lábak közötti rész, az ujjak és a lábujjak. A következő fázist „a jóni kapuinak megnyitása" névre keresztelték. Ez a szakasz nem a közvetlen stimulálásról, hanem a jóni egészének szemléléséről és ingerléséről szól: kívülről megérintjük és megvizsgáljuk, játékosan körüljárjuk és lüktetésbe hozzuk. A vénuszajkakat megmasszírozzuk. A cél az, hogy erotikus érzéseket keltsünk és a jónit kibontakoztassuk.


Ezután következik a "csikló izgatása", amely a csiklóhoz való óvatos közeledéssel indul és végül a közvetlen izgatásával ér véget. Eközben a szex­uális energia nagyon erőtel­je­sen áramolhat. Az elkövetkező szakaszokhoz hasonlóan már itt is nagyon fontos, hogy újra és újra bevonjuk a masszázsba az egész testet. A légzés mélyebb és intenzívebb, a képzelőerő segítségével pedig már megpróbálhatjuk a kis energia-körforgásban cirkuláltatni.


Majd "be­lé­pünk a szentélybe". A jóni belseje minden nőnél felettébb egyedi felépí­tésű: alacsony vagy magas hegyek, szűk vagy tágas völgyek tagolhatják, másmilyen a falak, a bőr, az izmok, a bőrlebenyek tapintása, a hőmérséklet és a nedvesség. A jónimasszázs e különleges szakasza valamivel nyugodtabb, az energia kissé lecsen­desedik és szét­osz­lik a szerve­zet­ben.


Végül következik a masszázs egy nagyon intenzív szakasza: a G-pont felfe­dezése és ingerlése. Az energia általában itt éri el a csúcspontját. A nyolcadik fejezet a végjáték. A cél az energia lecsillapítása és a masszírozott személy ösztönzése arra, hogy ezt az energiát ismét magához láncolja, ne engedje elillanni. Az energiaszint lassan csökkenni kezd, az energia "megnyugszik" és szétoszlik. A kapuk gyengéden visszazáródnak.


Aki úgy dönt, hogy saját szexualitását egy tudatosabb és magasabb szinten kívánja megismerni, az ezt soha nem kizárólag önmagáért teszi. Az elérhető gyógyulás, a saját nemiség és érzékiség kifürkészése akaratlanul is olyan hullámokat vet, amelyek lassan-lassan a körülöttük élő többi emberre is átterjednek. A fejlődés és a kivirágzás felkelti majd a környezete érdeklődését is. Másképpen fogja felnevelni gyermekeit, tudato­sabban, tapasztalatokkal gazdagabban és magától értetődő könnyedséggel és természetességgel világosítja majd fel őket. Fontos, hogy a nagyobb fokú megértés, tudás és egy másfajta szemléletmód segítségével olyan alapokat teremt­sünk, amelyek segítenek az évszázadokon át felhalmozódott bántalmak tudatosabb megközelítésében, és a szebb, boldogabb és szabadabb jövő felé vezető első, bátor lépés megtételében.

bottom of page